Баба от Петрич даде 14 000 лв. на телефонни измамници

Възрастна жена от Петрич даде на телефонни измамници 14 000 лева. 80-годишната баба е попаднала в капана на престъпната група по добре позната схема. Мошениците й се представили за полицаи, които искат да заловят банда от ало-престъпници. Те я помолили да даде всичките си спестявания, за да могат уж да примамят измамниците. После й обещали, че ще й върнат парите.

Бабата така и направила. Събрала 14 000 лева и ги дала на непознато за нея лице, което й се представило за полицай. После чакала някой да й  върне парите. Когато разбрала, че е измамена, се обадила на телефон 112.

Това е поредната измамена жена в региона. Полицията ежедневно алармира за този вид престъпления и призовава възрастните хора да не се доверяват на непознати хора, още по-малко пък да им дават пари.

Пирин Прес

Next Post

Малчугани от Благоевград отбелязаха годишнината от рождението на Дора Габе

ср авг. 22 , 2018
С много интересни игри, гатанки, рисунки и интерактивно табло, ученици от 1 до 4 клас си спомниха за една от най-обичаните детски поетеси – Дора Габе. Организатор на литературното утро бе Детския отдел на Регионалната библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград. Мая Цолова, психолог в една от частните занимални в града, […]