Бандата за органи прибирала между 50 000 и 100 000 евро за бъбрек

Между 50 000 и 100 000 евро са плащали нуждаещите се от бъбрек на бандата за трафик на органи, която беше разбита във вторник.

Четири лица са подведени под наказателна отговорност, каза на брифинг ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров, цитиран от „Фокус“. Той припомни, че групата е била разкрита на 10 септември в резултат на съвместната работа на ГДБОП и Специализираната прокуратура.

„Групата се е занимавала с търговия с органи. Схемата е била следната: имало е двама души, които са организирали дейността на групата, като са свързвали донори с клиенти. Останалата част от групата се е занимавала с директното набиране на хора.

Организаторите са изготвяли необходимите документи пред медицинските институции, където основното изискване за трансплантация е било лицата да са роднини. Това не е било истина. Сумите, с които се е работело в тази връзка са 50 000 и 100 000 евро, като са били изплащани на части“, заяви още ръководителят на Специализираната прокуратура.

Пирин Прес

Next Post

ДПС влиза в кметската битка за Разлог и още пет села

пт сеп. 13 , 2019
Политическа партия „Движение за права и свободи” получи регистрация за участие в местните избори на 27 октомври в община Разлог, съобщава сайта Кмета. Решението е на Общинската избирателна комисия в града. ДПС ще се включи в надпреварата за кмет на община Разлог, както и във вота за общински съветници. Одобрено […]