Бегълците от затвора са молдовци

Бегълците от затвора в Стара Загора са двама от тримата молдовци, които точно преди година разбиха банкомат в Казанлък и откраднаха над 31 хиляди лева.

Същата група беше спипана след нов удар. Този път беше взривен в Стара Загора, а плячката беше близо 60 хиляди лева, пише Булнюз. Тримата бандити бяха заловени в Пловдив след няколко дни. През юли тази година Старозагорският окръжен съд гледа делото по съкратената процедура, след като 24-годишният Василе Морару, 30-годишният Александър Хаджи и 23-годишният Дионис Коджукаро се признаха за виновни. Затова и наказанието им бе намалено от 7 години на 4,8 години затвор при общ режим. От около една седмица чужденците са били преместени в затворническо общежитие с отворен тип. Режимът в него е бил изключително облекчен. Вероятно са имали достъп до мобилни телефони и е възможно да са подготвили бягството си. Засега не е ясно кои двама от тримата молдовци са успели да се измъкнат. Разпоредена е национална издирвателна акция за избягалите.

Пирин Прес

Next Post

Изграждат Спортeн и СПА център без аналог край Бургаските минерални бани

нд авг. 25 , 2019
Финалистът за Черноморските Оскари прави първата озонова кардио зона в Европа Черноморските Оскари, които ще бъдат връчени на 30 август в Арт комплекс Анел в Созопол, представят и най-новите и иновативни инвестиции, изграждащи в курортните ни зони уникални проекти без аналог не само у нас, но и в Европа. Един от […]