Безплатни туристически обиколки из Двете Стари бани за празника на село Баня

Този петък и събота, 3 и 4 юли 2020 г., в разложкото село Баня ще се проведат мероприятията посветени на „Празника на моето село“.

Петъчният следобед е отреден за рисунка на асфалт. От 18:30 часа, децата от китното селце ще преобразят със своите рисунки пространството около Старата Българска баня. Малките художници ще творят на тема „Моето семейство и Баня“. Желаещите да се включат в изявата трябва да заявят своето участие до 17:00 часа на 3 юли 2020г., в сградата на Читалището.

Снимка на Община Разлог/ Municipality of Razlog.

Празничният ден ще завърши с награждаване на победителите от фотоконкурса „Баня през моя обектив“. Кметът на селото Магда Първанова ще награди авторите на трите снимки, събрали най-много гласове чрез харесване във фейсбук.
На 29 юни бе даден старт на гласуването в профила на Туристически информационен център Баня, което ще продължи до 17:00 часа на 2 юли 2020г. В албума фотоконкурс „Баня през моя обектив“, всеки може да подкрепи своя фаворит чрез харесване на снимката.

На 4 юли, от 10:00 и 16:00 часа, ще има безплатни туристически обиколки , включващи посещение на Старата Българска баня и Турската баня. Обиколки, на които жителите и гостите на Баня ще могат да усетят атмосферата на Старите бани в Разложко, да научат нещо за древната история на селото. Сборен пункт: пред ТИЦ-Баня, намиращ се до Турската баня.

Организаторите – Кметство село Баня и НЧ „Просвета-1908“, уверяват, че при провеждане на мероприятията ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки.

Пирин Прес

Вашият коментар

Next Post

Община Разлог и жители на Добърско подмениха част от напоителният канал

вт юни 30 , 2020
Съвместно с община Разлог и жители на Добърско беше подменена част от напоителният канал,който е жизнено важен за обслужване на земеделските земи в селото.Тръбите са доста амортизирани и има много течове по трасето.Благодарим на кмета на община Разлог инж.Красимир Герчев и на жителите на Добърско за положения доброволчески труд.