Без частни лотарии: Какво следва след промените в закона за хазарта

„Смисълът на промяната цели да спре тази лудост, която в момента се вихри по магазини, будки за вестници и по пощи, където хората получават пенсиите си. Сумите, които се харчат за лотария само за 2018 г. са били милиард и 200 млн.”

Това заяви председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова относно промените в Закона за хазарта, които станаха факт вчера.

„В текстовете, които приехме, поставяме ограничения Българският спортен тотализатор да извършва тази дейност единствено и само в собствени или наети обекти, които да бъдат обособени. Всичко това ще ограничи дистрибуцията на талони да се извършва от абсолютно всеки продавач”, каза още тя.

Запитана дали например голям магазин може да обособи кът, в който да се продават лотарийни билети, Стоянова отговори: „Няма никакъв проблем тотото да си направи пункт там. Както има на други места такива пунктове, така те могат да решат да разширят мрежата си и на тези места, но е ясно, че това ще бъде обособен тото пункт”.

„Хазартът е забранен в много малко страни по света. Т.нар. „мек хазарт”, какъвто е въпросната лотария, винаги и навсякъде се използва за спонсориране на спорта. В случая, Спортният тотализатор, след като получи залозите и изплати печалбите и разходите, цялата друга печалба отива в Министерството на младежта и спорта, а част от нея и във фонд „Култура”

Пирин Прес

Next Post

Арестуваха 7 гърци и чужденци за нападение над мигранти

сб февр. 8 , 2020
Гръцката полиция арестува 7 души, заподозрени в нападение на мигранти на остров Лесбос, съобщиха гръцките власти. Петима от задържаните са гръцки граждани, а двама са чужденци, на възраст между 17 и 24 години. Те са били арестувани снощи пред Центъра за мигранти Мория, най-големият лагер за търсещи убежище на гръцките […]