Белица: Кметът Ревански сезира прокуратурата за нарушения в общината

Кметът на община Белица – Радослав Ревански, ще сезира прокуратурата за нарушения на фирмата, която почиства общинските пътища и се грижи за зимното им поддържане, пише „Стандарт“.

Градоначалникът е възложил на юристите в кметството да подготвят сигнала до прокуратурата. Въпросното дружество е консорциум между общинската фирма „Мусала-2004″ ЕООД и частната „Еко Титан“.

„Такова обединение с участието на общинска фирма може да стане само с решение на общинския съвет, но такова няма. Съветниците ме упълномощиха да уведомя прокуратурата и съда, ще искаме от съда да обяви сключения през 2014 г. договор между общината и консорциума за нищожен“, заяви кметът Радослав Ревански.

Той е категоричен, че е време компетентните органи да се заемат с нерегламентираните практики в дейността на дружеството. Посочи и конкретни примери – за отрязан клон пускали фактура за 150 лева, през ноември миналата година поискали 13 000 лева за почистване на сняг, а сняг в общината въобще не валял. Градоначалникът не подписал въпросните фактури. „В отчета си имаха описани 300 000 лева за адвокатски хонорари. Целта е да нямат печалба, да не плащат данъци.

Не си вършат качествено работата – няма достатъчно контейнери, не се чисти добре, дере е превърнато в сметище. Бившият управител на общинската фирма Муса Аянски и предишният кмет Ибрахим Палев са подписали този договор, тяхна е отговорността“, каза още Радослав Ревански.

Кметът на община Белица увери, че ще направи всичко необходимо, за да прекрати договора, който е за 5 години – от 2014 до 2019 година. Само за първите две години от общата сума по договора – 1,5 милиона лева, са изразходвани 1 милион лева. Много пари са платени на консорциума в навечерието на местните избори миналата година. „Само за 2-3 месеца са усвоили огромни суми, не знам какво толкова са работили през лятото“, казва управникът.

Пирин Прес

Next Post

Разлог: Впечатляващо лято очаква жителите и гостите на планинския град

чт юли 21 , 2016
Наситеното с много интересни и впечатляващи мероприятия лято очаква жителите и гостите на планинския град, които няма да останат равнодушни към разнообразието на събитията. Мероприятията-културни, спортни, музикални, които ще бъдат част от ежедневието на Разлог през целия летен сезон. За 10-та поредна година любителите на рок музиката,  в съчетание с […]