Белица настоява за медицински център

Кметът на Белица Радослав Ревански иска помощ от червените депутати Николай Бошкилов и Богдан Боцев за здравен център в града.

„Три основни проблема постави пред нас кметът на Белица. Първият от тях касае изграждането на Спешен център, тъй като към момента такъв в общината не съществува. Когато има спешен случай се налага да идва линейка от Разлог, което за всички е ясно, че не е най-добрият вариант“, заявиха след изнесена приемна Бошкилов и Боцев.

„Довършването на една от важните улици в Белица, която до момента е ремонтирана със средства на общината, но те не достигат за да бъде окончателно завършена. Поехме ангажимента да поставим тези въпроси пред министъра на здравеопазването и министъра на регионалното развитие и благоустройството, тъй като разрешаването им е в тяхната компетенция“, обявиха народните избраници от БСП.

„Третият голям проблем, който е на дневен ред в община Белица е пътят от село Семково до парка за танцуващи мечки. Става въпрос за горски път, който обаче не се поддържа както трябва и към момента е непроходим. Това, което трябва да се направи е той да бъде почистен, като за целта ние ще потърсим съдействие от Регионалната дирекция по горите – Благоевград и Югозападно държавно предприятие – Благоевград“, казаха депутатите.

По-късно, по време на среща с жители на Белица, пред нас отново бе поставен въпросът за ниските заплати и пенсии и най-вече за липсата на работа в общината. Безработицата в община Белица е повече от 50 процента, което е наистина страшна статистика.

„Тези хора нямат почти никакви варианти за намиране на работа и са принудени да избягат в чужбина, да отидат в по-големите градове на страната или да останат безработни, което обрича на мизерия семействата им. Нужно е час по-скоро да се промени държавната политика и инвеститори да бъдат насочвани да развиват своя бизнес в по-малките общини на страната“, категорични са Бошкилов и Боцев.

Пирин Прес

Next Post

Септември ще проведе лагер в Разлог

ср юни 21 , 2017
Отборът на Септември (София) ще проведе подготвителен лагер в Разлог между 22 юни и 5 юли. Момчетата на Димитър Васев ще изиграят 4 приятелски мачове на градския стадион в Разлог. След края на лагера отборът ще бъде официално в контрола с Царско село в последната проверка преди старта на Първа професионална лига, […]