Белица: Създават регистър за превозните средства с животинска тяга

Все още няма много каруци по пътищата в общината, вероятно защото все още земеделския сезон не е в разгара си. Това каза за Радио ‘‘Фокус’’ – Пирин Радослав Ревански, кмет на Община Белица.

Той уточни, че очаква след май месец тяхното присъствие по пътните артерии да се увеличи. По думите му, във вътрешно-общинската мрежа няма особено голямо движение и по тази причина не създават сериозни проблеми.

„По-голям проблем се получава около Горно Краище, Краище и Белица, тъй като има много завои, но за сега за щастие няма нещастни случаи“, прибави Радослав Ревански. Той добави още, че преди 4 месеца е сформирана Комисия по безопасност на движението, която съвсем скоро ще разгледа тази тема, така че да могат да се вземат най-адекватните решения по въпроса.

Радослав Ревански обясни, че тази комисия ще се занимае и със създаването на регистър, в който да се водят превозните средства с животинска тяга в общината, тъй като до този момент няма такъв.

Пирин Прес

Next Post

ДАНС проверява Фонд "Земеделие" заради спрени евромилиони от Брюксел

чт апр. 7 , 2016
В Държавен фонд „Земеделие” е започнала проверка на ДАНС. Това съобщава БиТиВи, като се позовава на информация от агенцията и директора на фонда Румен Порожанов.  Агентите на ДАНС са поискали документи по конкретни проекти от Програмата за развитие на селските райони. Вчера фондът излезе с официална позиция, в която обяснява за […]