Билката Котешки нокът и Витамин С са безценни средства за предпазване от коронавирус

Това сподели пред „Труд“ фармацевтът Катя Иванова от Горна Оряховица, която има и 35-годишен опит като фитотерапевт.

„Съветвам да се ползват профилактично билките Котешки нокът и Златен корен. Котешкият нокът расте в Перу, но в аптеките у нас се предлага като чай, тинктура, капсули и таблетки, както за възрастни, така и за деца. Това е имуннозащитно биле с противовирусно и антибактериално действие“, обяснява Катя Иванова.

Като опитен фармацевт тя препоръчва и лековитото растение Златен корен, който притежава адаптогенни свойства. Билката адаптира организъма, за да преодолее всякаква инфекция. За децата има сиропна форма със Златен корен, за укрепване на детския организъм против простудни заболявания.

„Докато върлува епидемията, е добре да се пие много Витамин С. Освен на прах и на таблетки, може да се приема и като в една чаша гореща вода се накисне един нарязан лимон. Разумните хора прилагат тези елементарни съвети и не изпадат в паника“, категорична е Катя Иванова.

 

„Труд“

Пирин Прес

Next Post

Бългaрcкa фирмa e рaзрaбoтилa микрoмoлeкулa зa лeчeниe нa кoрoнaвируc

вт мар. 10 , 2020
‘Тeхнoпaркът рaбoти c инoвaтивни фирмa, кoятo e рaзрaбoтилa мoлeкулa зa лeчeниe нa кoрoнaвируc. Cъвмecтнo c прaвитeлcтвoтo и риcкoвия кaпитaл в Eврoпa, зaпoчвaт cъвмecтни cтъпки зa финaнcирaнeтo нa тoзи прoдукт“, тoвa зaяви нa днeшнoтo зaceдaниe нa прaвитeлcтвoтo Кocтaдин Пeткoв, кoйтo e зaмecтник-прeдceдaтeл нa Нaдзoрния cъвeт нa “Coфия Тeх Пaрк“ AД, предаде fakti.bg. […]