Благоевградската общественост отбеляза 142 години от първото Освобождение на Горна Джумая

 

С ритуал по полагане на цветя Благоевград отбеляза 142 години от първото освобождение на Горна Джумая.  Церемонията се състоя при паметната плоча на майор Иван Павлович Орлински в двора на храм „Въведение Богородично“.   Анна- Мария Георгиева и Мартин Станоев, възпитаници от школа по Литературно творчество към  Център за личностно и  творческо развитие на децата на Благоевград, с ръководител Соня Кацарска, припомниха паметни моменти за Горна Джумая от историята и Освобождението на града.

Цветя на паметника на майор Орлински положиха кметът на община Благоевград инж. Румен Томов, заместник -областният управител на Благоeвград  Иван Стоянов, председателят на Общински съвет Благоевград Андон Тодоров и общински съветници. На събитието присъстваха и заместник-кметът по икономика и финанси Ясен Попвасилев, представители на общинска администрация, на политически партии, на културни и образователни институции, граждани.

 

Пирин Прес

Next Post

Хванаха пиян шофьор в Петрич

ср февр. 12 , 2020
Хванаха пиян шофьор с 4 промила алкохол в Петрич, съобщиха от полицията. Според лекарите, това би трябвало да се сравни с изпит над литър алкохол. Почерпеният мъж е спрян за проверка към 10:45 часа на 11 февруари. Срещу 40-годишният мъж е образувано бързо производство.

Pirin Press