Благотворителен базар в помощ на Скребатно в Народното събрание

Народното събрание стана домакин на благотворителната инициатива „Да върнем вярата и духа на село Скребатно“, която има за  цел да събере пари за възстановяване на изгорялото читалище „Христо Ботев“. Жените от селото бяха поканени от народния представител Даниела Савеклиева.

В Клуба на народния представител пенсионерският клуб в Скребатно представи изложба – базар с ръчно изработени изделия.Събраните средства от благотворителната инициатива ще се използват за възстановяването на изгорялата сграда , в която се помещаваха читалището, кметството, библиотеката и пенсионерския клуб на селото.Савеклиева призова всички да се включат и да помогнат на възрастните жени да възстановят читалището си.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също се включи в призива с думите „Бъдете щедри, за да се запазят традициите в Скребатно“.

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че от партията са направили дарение от 5 000 лв. за възстановяването на читалището и това, което зависи от правителството ще бъде направено.Той посъветва всички да посетят Скребатно и да се запознаят с местните гостоприемни хора там.

Пирин Прес

Next Post

Заместник-кметът Зорница Кралева: Длъжни сме да работим за безопасното сърфиране в интернет на децата

ср мар. 13 , 2019
Заместник- кметът по европейски проекти и програми и председател на МКБТХ откри специализирано обучение за педагогически специалисти –педагогически съветници и психолози от региона, на тема „Интернет – безопасно пространство за децата и младежите в контекста на риска от попадане в трафик на хора”. По време на срещата Зорница Кралева постави […]