Бойко Борисов: По-притеснено ми е как ще издържи НОИ при епидемия от коронавируса

При една разрастваща се епидемия от коронавируса, всички околни страни вече има случаи, ако нараснат до 50 000 – 100 000 хората, които ще си стоят вкъщи (под карантина), това ще струва много пари, ще изпразни НОИ.

Това заяви в Народното събрание премиерът Бойко Борисов, който дойде да отговори на въпроси за тол системата и винетките.

„По-притеснено ми е при една епидемия от коронавируса колко ще издържат системите на НОИ. Внимателно изслушах госпожа Нинова, тя внимателно ме слуша мен – според сега действащият нормативен акт първите 3 дни (болнични) се плащат от работодателите, останалите от НОИ. Това ще е предложението ми към здравния министър. Когато взимаме решения като парламентарна република, да мислим, че и след нас управляващите ще имат нужда от средства“, подчерта Борисов.

Източник : Канал 3

Пирин Прес

Next Post

Министър Аврамова: Намалени са тарифите за тол системата, намалихме и обхвата за товарния трафик

чт февр. 27 , 2020
„Стартираме на 1 март“, увери регионалният министър Петя Аврамова в ефира на БНТ за тол системата, след като вчера, 26 февруари, Бойко Борисов поиска отлагане до 27 март. Намалени са тарифите, намалихме обхвата за товарния трафик – само магистралите и първокласните пътища, увери тя. И напомни, че превозвачите не искат да има такси за […]