Борисов в спешен щаб с Каракачанов и Младен Маринов за мигрантската криза в Гърция

Пълна блокада и сто процента физически контрол на границата с Гърция са обсъдили премиерът Борисов, вицепремиерът Красимир Каракачанов и вътрешния министър Младен Маринов.

Това ще бъде една от мерките за предотвратяване на евентуална мигрантска вълна от южната ни съседка, съобщиха пред ПИК правителствени източници.

В блокадата ще участват както сили на жандармерията и полицията, така и части от българската армия. По-рано вътрешният министър съобщи, че се намира в постоянен контакт с премиера Борисов и вицепремиера Каракачанов, като информира и следи за развитието на ситуацията с кризата в Гърция.

Той допусна хипотезата военни да слязат до границата за затягане на охраната. В зависимост от развитието на кризисната ситуация в съседната страна, е възможно Борисов да свика и правителствения съвет за сигурност още през първите дни на идната седмица, а всички спецслужби са на крак, съобщиха правителствените източници  за Пик.

Пирин Прес

Next Post

82-годишен мъж загина при пожар

нд апр. 7 , 2019
82-годишен мъж е загинал при пожар в землището на радомирското село Стефаново. Това съобщиха от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Сигналът за инцидента е подаден в 13.00 часа. Горели са сухи треви. Тялото на мъжа е намерено от пожарникарите. На място са пристигнали екипи на „Спешна помощ“ и на […]