Борисов към Радев: Това държавен глава ли е?

Не вярвам, че един обединител на нацията, държавен глава вече четири години, може да произнесе такива думи. Това логика ли е, това държавен глава ли е? Така премиерът Бойко Борисов коментира думите на президента Румен Радев, че откакто Борисов управлява, „смъртността расте, а България се стопи с 600 000 души“, предаде актуално.ком.

Припомняме, че по-рано на посещение в град Елин Пелин Радев отбеляза още, че, ако той е управлявал България, нямало да се краде. „Нека ви напомня, че аз отдавна снех доверие от този кабинет. От години апелирам да се прекъснат корупционните схеми, които днес неудържимо изплуват на повърхността, поясни още Румен Радев пред репортери.

Ако си спомним тези три-четири месеца на служебно правителство, в които той бе и президент, и премиер, единственото, с което можем да запомним тези три-четири месеца, беше много скоростно да се похарчат за самолетите „Грипен“ милиарди, коментира Борисов думите на държавния глава. Ние никога не сме си позволили такъв тон и такива квалификации, каза министър-председателят. Аз не вярвам да кажеш, че при управлението на някого са умрели 600 000 души. Четири години той е държавен глава, поне 200 000 са умрели по време на неговото управление, когато е върховен главнокомандващ и държавен глава, продължи мисълта си Борисов. Думите на вицепрезидента Илияна Йотова от по-рано в ефира на bTV, че Борисов е скрил проф. Венцислав Мутафчийски, министър-председателят определи като „лъжи“.

Премиерът заяви, че по време на управлението на ГЕРБ са се родили над 770 000 млади хора. „Това логика ли е, това държавен глава ли е?“, попита риторично Борисов. Вие представяте ли докъде е изпаднал този човек, докато говоря с лидерите на Балканите как да се справим. Това, ако е вярно, което го е казал – това ли е добронамереността, с която те действат?, коментира още Борисов.

Пирин Прес

Next Post

ФК "Левски": Пеевски ни дари 500 000 лева без условия

вт май 19 , 2020
Компанията „Интръст” на депутата от ДПС Дилян Пеевски направи дарение от 500 000 лева за футболния Левски, става ясно от публикация на официалния сайт на „сините”, цитиран от Стандарт. В съобщението от Левски за получената помощ се казва: „Левскари, Днес, 19 май, в сметката на „ПФК Левски“ постъпи дарение на […]