Бум на инфаркти и инсулти!

Бум на инфаркти и инсулти заради рязката температурна промяна през последните дни. Това отчитат от столичната Спешна помощ.

Два дни рязко падане на температури 1274 са сигналите, на които спешните медици се отзовават. Те отчитат бум на сърдечно съдовите заболявания, инсултите и инфарктите, предаде Нова тв.

За последните 48 часа инфарктите са 12, а инсултите – 40. За същия период на 2017 г. инфарктите са били същият брой, а инсултите със седем по-малко.

 

От „Пирогов“ не отчитат ръст в случаите на пациенти със сърдечно съдови заболявания. За последното денонощие там са приети трима мъже с инфаркти.

За да се предпазим от инфаркти и инсулти при рязка промяна на времето, лекарите съветват хронично болните редовно да взимат лекарствата си, да информират лекуващите си лекари за всякаква промяна. И още – повече спорт, по-малко напрежение, разнообразна храна и време за почивка. Особено през уикенда, когато местим стрелките с час напред.

Пирин Прес

Next Post

Ефектът на времето: Въртим часовника, живакът скача – депресията факт!

пт мар. 23 , 2018
Поредна смяна на стрелките ни очаква в края на седмицата. Психиатърът д-р Веселин Герев подчерта пред България он ер, че тя е абсолютно вредна, но сама по себе си не води до самоубийства. Рязката смяна на времето и температурните амплитуди са тези, които по-често ни карат да посегнем на живота […]