Бум на коронавируса в Сърбия

През последните 24 часа в Сърбия са потвърдени нови 227 случая на коронавирус и са починали още двама пациенти с ковид-19, съобщи националната телевизия РТС.
Вчера новите случаи бяха 193, а в четвъртък 137.

Здравният министър Златибор Лончар заяви днес, че ако гражданите не започнат да се държат по-отговорно, кризисният щаб ще въведе нови ограничителни мерки.

От началото на епидемията в страната са регистрирани 13 792 случая на заразени с коронавирус, от които 267 са починали.

Броят на активните случаи е 1187, а 32 пациенти са в интензивни отделения.

В Крагуевац в централната част на страната беше обявено извънредно положение, след като в града бяха потвърдени 50 нови случая.

Кметът Радомир Николич обясни, че това означава въвеждането на правила за поведение на обществени места, в заведения за обществено хранене, в банки, в пощата и в градската администрация.

Той съобщи, че най-голям е броят на заразените сред по-младото население на възраст между 17 и 35 години, а огнищата, откъдето е тръгнал вирусът, са партита, абитуриентски тържества и концерти.

Николич констатира, че въпреки препоръките на епидемиолозите, много граждани са се отнесли несериозно към заразата и са пренебрегнали мерките.

Не се предвижда затваряне на заведенията, но работното време на баровете и клубовете ще бъде намалено. Ще бъде органичен и разрешеният брой хора, които може да се събират на закрито, което ще доведе до отлагането на тържества, сватби и венчавки.

 

Vesti.bg

Пирин Прес

Next Post

Синдикалната федерация на служителите в МВР е принудена да обяви протестна готовност

сб юни 27 , 2020
Синдикалната федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи /СФСМВР/ е принудена да обяви протестна готовност и на заседание на Федеративния съвет да обсъди възможностите за провеждане на ефективни протестни действия. Това се посочва в становище на организацията, предаде факти.бг. Готовността за протест е „поради крайно неудовлетворителен отговор от страна на ръководството на […]