Буря в Гърция затвори училища, спряха движението и на фериботи

Гръцките власти забраниха излизане на морските фериботи от пристанищата на Атина поради бурята, която достигна 6-та степен по скалата на Бофорт. Отменено е движението на корабите от пристанищата Пирея, Рафина и Лаврион до островите в Егейско море. Затворени са и маршрутите Рио-Антирио, Агия Марина-Неа Стира, Аркица-Едипсос, Кавала-Тасос, Волос-остров Споради, предаде ТАСС, цитирана от BulNews.

Гръцката брегова охрана спаси девет чужденци на загубена яхта в Сароническия залив. По това време в района вятърът достигна 7 от 8 бала по скалата на Бофорт. Координационният център на Бреговата охрана изпрати лодка и три товарни кораба в района на бедствието. Чужденците първоначално са взети на борда на товарния кораб „Ивер Акорд“ под флага на Гибралтар, а след това прехвърлени на катер на бреговата охрана и транспортирани до пристанище Пирея.

Лошото време доведе до рязък спад на температурата – от 34 до 17-19 градуса, гръмотевици и дъжд. Заради бурния вятър на някои места са изкоренени десетки дървета, а администрацията на островите Андрос, Тинос и Миконос затвори училища и детски градини. Според метеорологичните прогнози лошото време ще продължи до следващия понеделник.

 

Пирин Прес

Next Post

Специализирана младежка трудова борса се проведе в Благоевград

ср сеп. 26 , 2018
Дирекция „Бюро по труда“-Благоевград  организира днес специализирана младежка трудова борса с приоритетна целева група младежи до 29-годишна възраст. Инициативата се проведе в рамките на проект „Готови за работа“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“ за млади хора, които не са регистрирани в бюрата по труда, не учат и не работят. […]