Българският червен кръст започва раздаването на хранителни продукти на социално слаби жители в страната

Пакети с храна от първа необходимост ще получат и над 41 хиляди допълнително включени уязвими граждани. В списъка са и 100 социално слаби жители от район „Нови Искър“.

От помощта ще се възползват предимно възрастни хора над 65 години, хора с увреждания, хора под карантина или такива с ниски доходи.

В ,,Нови Искър“ хранителни продукти ще получат стоте лица, които са включени в проекта „Топъл обяд“, обясни кметът на района Даниела Райчева:

„Цялата кампания, която организират БЧК е –  да предоставят хранителни продукти на всички общини в страната и те да отидат при лица, на които се осигурява „Топъл обяд“, защото те са най-социално слабите хора в момента.“

,,Следващата седмица ще предоставят тези хранителни продукти, които ние ще получим, а за Великден ще бъдат предоставени на хората, които са в нужда“, добави Райчева.

Раздаването на храна ще продължи до 16 април в цялата страна,  като поетапно ще бъдат раздадени 1400 тона храна.

По време на настоящото допълнително раздаване ще бъдат предоставени  и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.

 

 

bnr.bg

Пирин Прес

Next Post

За COVID-19 - всичко на масата

нд апр. 5 , 2020
Една крачка преди апокалипсиса – политици и медици се хванаха за математиците, молейки горещо за помощ: Искаме прогноза-а-а-а, ако може, по-добра! Но засега нещата не са добри – so far, so terrible. Неизвестните са толкова много, че всички са стъписани – колко са заразените, колко ще умрат, как става заразяването, […]