Важно за всички! Ако оспорваш сметка за GSM, не си длъжен да я плащаш

Ако оспорваш сметка с мобилен оператор, не си длъжен да я плащаш. Също така трябва да можеш да ползваш услугите по договор до произнасяне по казуса. Това важно условие разкри директорът на Агенцията за защита на потребителите Димитър Маргаритов, цитиран от „Пик“.

„Имаме такава практика и произнасяне от съда. Добре е да се знае това. При проблем с телефон в гаранция, който е в първите 6 месеца, търговецът трябва да докаже какво е станало с апарата, а не клиентът“, добави той.

Шефът на агенцията разкри още, че една от най-често срещаните нелоялни практики е свързана с 4G интернета, който ти гарантира определени мегабайти. „В последствие се оказва, че въпросните мегабайти са само при договор за 2 години. Тук има и друга лоша практика. Когато влезеш в интернет, всяко влизане реално е някакви килобайти, а се таксува мегабайт. Така бързо свършва лимитът от договорения мобилен интернет“, разказа още Маргаритов.
Той за пореден спомена, че вече при два от мобилните оператори у нас договорът може да бъде прекратен с плащането на 3 сметки, без значение колко остава до края на контракта.

Пирин Прес

Next Post

Симитли посреща Цар Симеон II за откриването на изложба

пн сеп. 26 , 2016
Негово Величество Цар Симеон ІІ ще бъде почетен гост на откриването на изложбата „Духът на българското минало в образи”, която ще бъде подредена в изложбената зала на читалище „Св. Климент Охридски” в Симитли на 29 септември 2016 г. Изложбата е дело на млади художници от Факултета по изкуствата в ЮЗУ […]