Валентин Филчев взе наградата на публиката на „Златен грозд“

Втори ден Фестивалът на мелнишкото вино „Златен грозд“ събра стотици почитатели на напитката на боговете в най-малкия град на България.

Самодейни състави от Югозапада вдигаха градуса на настроението със своите изпълнения. Специален гост беше народният певец Карамфил Божиков. Гостите веселиха и танцьори от Република Северна Македония. Вчера бяха отличени най-добрите производители на вина „Широка мелнишка лоза“ и „Букет“. Днес кметът на община Сандански Атанас Стоянов награди отличения от публиката най-добър винопроизводител.

Това е Валентин Филчев, който през последните няколко години е печелил призове в двете категории – „Широка мелнишка лоза“ и „Букет“. Той се зарече да продължава да се състезава и в следващите издания на фестивала „Златен грозд“. За награда получи специален 90 – литров съд за вино, изработен от неръждаема стомана. През целия ден в Мелник прииждаха гости от близо и далеч.

„Доволни сме от това издание на „Златен грозд“. Хотелите и ресторантите са пълни, хората се забавляват и това е най-важното“, заявиха организаторите. Те вече мислят за следващия фестивал, който отново ще събере на едно място ценители на виното и производители на прекрасния елексир. „Ще надградждаме“, категоричен е кметът на община Сандански Атанас Стоянов.

bnr.bg

Пирин Прес

Next Post

Оскари 2020

пн февр. 10 , 2020
Този по-малко от месец, който измина от обявяването на номинациите за наградите Оскар 2020, ни се стори като цяла вечност, защото сме нетърпеливи да разберем кой печели. Конкуренцията тази година е наистина сериозна и на Академията за филмови изкуства и наука не ѝ е било никак лесно да определи победителите. […]