Васил Божков вероятно е задържан в Обединените арабски емирства

Васил Божков вероятно е задържан в Обединените арабски емирства. Това каза на брифинг главният прокурор Иван Гешев.

Той говори пред медии след откриването на 100 кг. кокаин на Зеленчуковата борса в София.

Информацията все още е на ниво неофициални канали, но информацията е почти напълно сигурна. Иван Гешев посети на място акцията по залавянето на кокаин в района на борсата в столичния квартал Слатина.

Иван Гешев посочи, че вярва на съдебната система на Обединените арабски емирства. Той благодари за сътрудничеството на ОАЕ.

Заедно с Божков са задържани още двама души. Единият е обвиняем с него, а за третият човек обвинител номер едно няма данни. Кога точно Божков ще бъде върнат у нас, зависело от сроковете, с които работи правоохранителната система на ОАЕ, отбелязва news.bg.

Главният прокурор направи паралел с делото срещу Цветан Василев, който е в Сърбия, и изтъкна, че западната ни съседка не изпълнява задълженията си. Досега ОАЕ ни оказвали съдействие и затова той е оптимист, че Васил Божков ще бъде върнат на родна територия.

Три дни родните разследващи работили усилено по казуса с Васил Божков, стана ясно още от думите на Иван Гешев. Той дори се пошегува с твърденията на бизнесмена, че се намира на територията на Балканите. Явно не е добре с географията, предположи главният прокурор.

Пирин Прес

Next Post

Днес ни очакват пролетни температури

сб февр. 1 , 2020
Днес ни очакват сутрешни температури- между 0° и 7°, в София около 1°. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 13° и 18°, по Черноморието – от 14° до 16°. Ще е предимно слънчево, с повече облаци преди обяд в планините и в Източна България. Вятърът от […]