Вземат ви книжката, ако в Гърция спорите с униформен

Да отидеш в Гърция за Великден е мечта и незабравимо изживяване. За какво трябва да внимаваме, за да избегнем неприятни моменти, съобщава в. 24 часа

Трябва да шофирате внимателно и да не надвишавате максималната скорост, която е 150 км по магистрала, и минималната, което е 70 км тъй като рискувате да отнесете солена глоба от 350 евро и 90 дни лишаване от право на управление. Също при агресивно поведение срещу униформен в Гърция, отнемат шофьорска книжка за срок от 60 дни. При преминаване на червен светофар глобата е в размер на 700 евро и се отнемат регистрационните табели на автомобила за срок от 60 дни и шофьорската книжка на водача за срок от 20 дни. За използването на антирадар глобата е 2000 евро, отнемане свидетелство за управление за 30 дни и лишаване от регистрационни табели на автомобила за 60 дни. Забравете за пушене в кола ако има деца в нея, защото джоба ви ще олекне поне с 1500 евро. Забранява се движение на мотори с четири колела (АТВ-та) по асфалтирани пътища – глоба хиляда евро.  Отнемат шофьорска книжка за говорене по телефон и шофиране без колан

Вече не е валидно  намалението от 50% от глоба, ако се плати до седмица. Това предимство отпадна с приемането на новия Закон за движение по пътищата.

Друго важно нещо, което припомняме е, че в Атина и Солун вече е забранено да се движат дизелови автомобили с технология Euro 4. На 29 ноември 2011 г., решението бе публикувано в „Държавен вестник“. Съгласно Закон 4030/2011 и член 50, движението на дизелови автомобили в Атина и Солун е позволено единственото ако имат дизелов двигател с технология Euro 5, 6.

Глоби до 500 евро може да отнесете ако хвърляте боклуци в чужд контейнер. В същото време се налага глоба за онези, които хвърлят, където им хрумне боклука си. Глобите варират от 20 до 500 евро за тези, които хвърлят органични отпадъци в кофи за рециклиране.

За диво къмпингуване също може да бъдете глобени и арестувани. За оставени отпадъци на плажа по Закона за замърсяване на околната среда глобата е над 300 евро.

На хората, които пушат или употребяват други тютюневи изделия на закрито или в заведения се налага глоба от 50 до 500 евро.

250 евро е глобата за незастрахован автомобил.

 

Пирин Прес

Next Post

Разпети петък е!

пт апр. 6 , 2018
Разпети или Велики петък е най-тъжният и страшен ден от седмицата преди Великден, на него извършваме възпоминание на бичуването, поруганието, разпъването и страшната смърт на Спасителя. В този ден Светата Църква припомня как разбойникът от кръста изповядвал, че Христос е небесен Цар, както и молбата му Господ да не го забравя […]