Вицепрезидентът Илияна Йотова и кметът на Община Белица Радослав Ревански, тържествено ще открият зимния празник в именития планински курорт Семково

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова отново уважи поканата на кмета Ревански и пристига на зимния празник в планинския курорт Семково.

За трети път Вицепрезидентът Илияна Йотова и кметът на Община Белица Радослав Ревански, тържествено ще открият зимния празник в именития планински курорт Семково, който през 2015 година бе възстановен след 15 годишно прекъсване от амбициозният кмет на малката планинска община.

Снимка на Maia Padareva.
През 2018 – та, в годината на Българското председателство на ЕС, по покана на кмета Ревански, вицепрезидентът Илияна Йотова посети Белица и Семково за да постави началото на дискусия „Планините – неоцененото богатство на Европа“, част от посланическата инициатива на община Белица, да се ограничи обезлюдяването на планинските райони с развитие на икономиката и осигуряване на работни места, да се работи за съхраняване на околната среда, за създаване на модел за бъдещо общо третиране на планинските региони и възможностите за социално-икономическото им развитие с обща законодателна рамка и специфично финансиране. През 2015 г. в качеството си на евродепутат Илияна Йотова инициира доклад за политиката на сближаване в планинските райони не само на България, но и в целия ЕС.
Освен Вицепрезидентът Илияна Йотова, до този момент участието си в зимен празник „Белица –Семково „ 2020 са потвърдили Евродепутатът от ДПС и Вицепрезидент на европейските либерали Илхан Кючюк, Соня Стаменкова – градоначалник на Община Македонска Каменица, Република Северна Македония, Драгица Здравева – директор на Центъра за развитие на Източен планов регион на Република Северна Македония, Румяна Петкова изпълнителен директор на Агенция за социална подпомагане, Елхан Кълков Народен представител от ДПС.

Снимка на Maia Padareva.

 

Зимен празник „Белица – Семково“ 2020 ще се проведе на 8 февруари 2020 /събота/ от 11.00 ч.
С прекрасната мелодия на Македонския край и с танцова група „Накит“ близначките Мария и Магдалена Филатови ще завладеят сърцата на млади и стари в празничният ден.

Снимка на Maia Padareva.
Кукери със страшни маски ще прогонят злите духове в планинския курорт, ще танцуват за късмет, плодородие и благоденствие. Вярва се, че колкото повече „удари” получиш от маскираните кукери, толкова по-надалеч ще стои злото от теб. Ансамбълът за народни песни и танци при Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ ще представи местния и пирински фолклор. Любителите на ски спорта ще имат възможност отново да се състезават в организирания ски слалом, който ще се проведе от 9.30 до 12.00 ч. на писта „Еделвайс“.
Кметът на Община Белица кани всички почитатели на зимата от Благоевградски и Пазарджишки регион се потопят в зимния празник !

Пирин Прес

Next Post

Заседание на Общински съвет - Банско на 06.02.2020

чт ян. 30 , 2020
На 06.02.2020 г. от 9:30 часа в тържествената зала на НЧ „Никола Вапцаров” ще се проведе заседание на Общински съвет-Банско при следния: Дневен ред 1. Отчет за дейността на Общински съвет-Банско и неговите комисии. докл. Д. Русков 2. Отчет за изпълнение на решенията на Общински съвет-Банско. докл. И. Кадев 3. […]