Втори кръг от Националния шампионат по планинско изкачване на България „Планинско Гоце Делчев 2019”

Вторият кръг от Националния шампионат по планинско изкачване на България „Планинско Гоце Делчев 2019” ще се проведе в град Гоце Делчев на 4 и 5 май.

 

Очаква се 65 състезатели от България, Македония, Сърбия, Гърция и Румъния да участват в атрактивната надпревара, а сред вип гостите да са боксьорът Кубрат Пулев, плувецът Петър Стойчев и бившият волейболист Любо Ганев.

Маршрутът започва от Гоце Делчев, преминава през село Добротино и стига до прохода Попови ливади. Общата дължина на трасето е 4,4 километра. В първия ден ще се направи технически преглед на автомобилите. Официалното откриване е в 12:30 часа в събота. След това ще започне официалната тренировка в три манша.

Подгряващият манш във втория ден започва в 09,30 часа, стартът е с начало 11,00 часа, състезателите ще изминат общо 13,2 километра в трите манша. Награждаването на победителите ще е в 14:00 часа на 5 май.

Състезанието се организира от Община Гоце Делчев, АСК „Данев Рейсинг” и Българската федерация по автомобилен спорт.

Пирин Прес

Next Post

Над 70 души бяха отведени в полицията след акция срещу окупирани сгради в Атина

чт апр. 18 , 2019
Над 70 души са били отведени в полицията след акция за освобождаване на незаконно окупирани сгради в района Ексархия в центъра на Атина, съобщи АНА-МПА, цитирана от БТА. В Ексархия се намират университети и културни институти, но кварталът също така е известен и с дейността на радикални и престъпни групи. […]