Въвеждат нова забрана за учениците

Забраняват на учениците използването на смартфони в училище. От новата учебна година влиза в сила нова забрана за учениците.

Учениците ще бъдат допускани в училище само ако цената на телефона е под 50 лева. Мнозина от училищните директори вече са въвели тази забрана, докато други все още обмислят да забранят тотално смартфоните в училище.

Ръководството на 51 СОУ „Елисавета Багряна” в София ще запише в правилника си, че учениците ще могат да носят телефони в училище, чиято цена не надвишава 50 лева. Това стана ясно от директора на училището Асен Александров.

Забраняват на учениците използването на смартфони в училище

Забраняват на учениците използването на смартфони в училище

Причина за въведената забрана са както кражбите на скъпите мобилни телефони, а и фактът, че всеки от преподавателите губи поне по пет минути от часа, в разпра с учениците със скъпи мобилни телефони, които по цял чяс стоят в нета. Освен всичко друго те създават комплекс на учениците, чиито родители не могат да си позволят подобна екстра и са им купили по-обикновени телефони.

В този ред на мисли Александров е категоричен, че не може да се създава равенство с униформите, а в същото време социалните различия да изпъкват чрез мобилните телефони.

При неспазване на правилата е предвидена система от наказания за учениците. Сред мерките са от съобщаване на родителя, през забележка до полагане на обществено полезен труд в сградата или двора на учебното заведение.

Броени дни преди началото на учебната година в много от учебните заведения кипят ремонтни дейности.

За това как върви ремонтът, следят изкъсо общините.
В Благоевград например експерти обикалят учебните заведения, за да констатират на място докъде са стигнали майсторите. В две от учебните заведения в града са обособени нови класни стаи, а в други две – модерни кабинети, пише Блиц.

Пирин Прес

Next Post

КОНЦЕРТ В 11-ТИЯ ДЕН ОТ ЛЯТНА АКАДЕМИЯ ЗА ИЗКУСТВО "ОГЪНЯТ НА ОРФЕЙ" 2016 В РАЗЛОГ

вт авг. 16 , 2016
??????????? ??????? ?? ??????? ?? ???????? ????? ?? ?????????? ? ?????????????? ????? ??????? ?? ???????? „?????? ?? ?????“. ?????? ???????????? ??????? ?? ?-? ????? ???????, ??????? ???????? ? ???? ???? ??????????? ???? ???????????? ? ????????, ?????????? ???? ?? ???-??????????? ??????? ?????. ???? ?? 17.30 ?. ?? ??????? ??????? ????? ? […]