Външно предупреждава: Консулските служби спират издаването на лични документи

В консулските служби на България временно е преустановено извършването на неспешни услуги, каквато е издаването на нови или подновяването на лични документи, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

При необходимост от спешно прибиране в България всяка българска консулска служба е инструктирана да издава временен паспорт.

Заради ситуацията с коронавируса са дадени указания на консулските ни служби как да работят според епидемичната обстановка в приемащата държава, уточниха от Външното министерство.

Оттам напомниха, че в консулските ни служби на територията на Европейския съюз по принцип не се издават български свидетелства за управление на моторни превозни средства.

Пирин Прес

Вашият коментар

Next Post

Безработните могат да следят статуса си с нова е-услуга

пт мар. 27 , 2020
Държавна агенция „Електронно управление” и Агенцията по заетостта въведоха допълнителни мерки за обслужване на клиентите на бюрата по труда, като осигуриха регистрация на търсещи работа лица да става по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ).   Всеки гражданин, подал заявление за търсене на работа, може да провери […]