В Белица отбелязаха – Международният ден на земята

Днес, 22 април, по света се отбелязва Международният ден на Земята. Традиционно в честването се включват над половин милиард души от различни кътчета на планетата.

Снимка на Maia Padareva.

В Международната инициатива се включиха и учениците от СУ “Св. св. Кирил и Методий „ град Белица. Първокласници и третокласници с ръководители Валя Чонкова и Мая Джембазка. превърнаха центъра на Белица в пъстрота и свежест от нарисувания и декориран от тях многообразен растителен свят. Всички деца от първи до четвърти клас чрез цветни пана пресъздадоха красотата на Майката Земя с посланието „Да пазим и ценим нашият единствен общ дом Земята“. А в училището по-големите му възпитаници проведоха инициативата „Бонбони за смет“. Целта на тяхната инициатива е да се поощри възпитанието на разделното сметосъбиране. Бяха събрани големи количества хранителни и пластмасови отпадъци, а победители станаха учениците от 9 „б“ клас с ръководител Латинка Мраценкова, които предадоха най-много хартия.

Пирин Прес

Next Post

Районно състезание на МПО „Млад огнеборец”

пн апр. 22 , 2019
 5 секунди не достигнаха на отбора „Млад огнеборец” при ОУ ”Н.Парапунов” на Районното състезание на младежките противопожарни отряди, проведено на 18.04.2019 г., за да спечели първото място. Победител е отборът на СОУ ”Св.Св. Кирил и Методий” – гр.Якоруда. Но състезателите са първи в общината. Бяха най-прецизни и точни при изпълнение […]