В Благоевград възрастни хора усвояват безплатно компютърни умения

В Благоевград възрастни хора усвояват компютърни умения в безплатен курс. Те имат възможност да получат основни знания в областта на новите технологии, както и да се приближат до комуникациите на новото време. Предлага им ги Сдружение „Юни Партнерс“ с подкрепата на екипа на Grandma Knows Bestа – Баба знае най-добре, предава БТА.

Целите на курса са ориентирани към свободно боравене със социални медии като Facebook, Viber и Skype; правилното съхранение на лични данни в онлайн пространството; създаване и работа с имейл, посочват организаторите.

От 25 ноември и 6 декември в една от компютърните зали на Американския университет родени преди повече от 55 години с помощта на екип от млади хора ще се запознаят с термина „дигитално гражданство“, неподходящото поведение в мрежата и как да се справят с него.

Който иска да повиши своите дигитални компетенции, може да го направи дистанционно, като се регистрира в обучителна платформа: http://seniorsgodigital.iit.demokritos.gr/, се посочва в съобщението.

Обучението е безплатно и включва модулите „Основни компоненти на компютъра и разрешаване на проблеми“, „Намиране и филтриране на информация онлайн“, „Създаване на дигитално съдържание“, „Комуникация и социални медии“, „Интернет сигурност“.

Проектът е съфинансиран от Програма Еразъм + на Европейския съюз, Ключова дейност 2: Стратегически партньорства за образование за възрастни в рамките на проект SeniorsGoDigital.

Пирин Прес

Next Post

Коледно съзтезание по силов трибой

чт ное. 28 , 2019
Фитнес клуб Iron man съвместно с Община Разлог, организират Коледно състезание по силов трибой, което ще се проведе на 14.12.2019 година в спортна зала „Септември”. Начало 10:00 часа.