В Деня на детето, всички детски градини в Община Разлог отвориха врати за малчуганите

Приемането на децата става, като на всяко дете се прави здравна проверка и се измерва температурата му. Дезинфекцията на помещенията се извършва минимум 4 пъти дневно, на маси столчета и други повърхности, най- малко 2 пъти дневно.
Всяка детска градина има изготвен протокол за реакция в случай на дете с коронавирусна инфекция. Персоналът работи с ръкавици и шлемове. На децата са предоставени съдове за храна и метални чаши за вода.

Кметът на Община Разлог – инж. Красимир Герчев посети някои от градините, за да провери каква е създадената организация за работа на екипите на детски градини и условията на опасност от инфекция.

„Приятно съм изненадан от децата. Срещнах едни щастливи и развълнувани деца, нетърпеливи отново да изградят и контактуват с приятелите си. Оказа се, че те знаят защо трябва да се спазват и по- особени правила, като например, че не могат да играят с плюшени играчки и че ползваните играчки трябва да се почистват няколко пъти на ден” – сподели кметът.

Пирин Прес

Next Post

На днешния ден преди 144 години, е убит Христо Ботев

вт юни 2 , 2020
На днешния ден преди 144 години, е убит Христо Ботев. Дни преди това, на 29 май, четата му овладява пътническия параход „Радецки“.  Ботев заставя капитана да спре на българския бряг. Той връчва на капитан Дагоберт Енглендер писмено обръщение-ултиматум да акостира край Козлодуй, като изрично пояснява: „…за да се притечем в […]