В Италия днес с минута мълчание беше почетена паметта на жертвите на Ковид-19

Така беше отдадена и почит към здравните работници. Паралелно с това знамената пред държавните учреждения в страната бяха свалени наполовина, предаде агенция „Франс прес“, цитирана от БТА.

На Капитолийския площад в Рим кметът на италианската столица Вирджиния Раджи, която носеше шал с цветовете на италианското знаме и черно палто, каза, че сега цялата страна е ранена, но допълни: „Заедно ще се справим“.

„Това е нашият начин да си спомним за починалите и да отдадем почит на отдадеността на здравните работници“, заяви председателят на Националната асоциация на италианските общини Антонио Декаро, който е също и кмет на южния италиански град Бари.

Инициативата бе на председателя на провинциалния съвет на провинция Бергамо в областта Ломбардия в Северна Италия. Провинция Бергамо е една от най-тежко засегнатите от пандемията от Ковид-19, която отне живота на близо 11 600 души в страната.

Ватикана също спусна днес наполовина знамената си, за да изрази съпричастност с пострадалите от Ковид-19 в Италия и по света, както и съчувствие към семействата на жертвите и към онези, които щедро и великодушно се борят, за да сложат край на пандемията, се казва в изявление на Светия престол.

Пирин Прес

Next Post

Президентът на Република България Румен Радев посети Благоевград

вт мар. 31 , 2020
От 13.30 часа в зала „22 септември“ до сградата на общината, държавният глава взе участие в заседание на Кризисния щаб към община Благоевград. Президентът се запозна с предприетите противоепидемични мерки за защита на здравето на жителите на община Благоевград, както и със социалните дейности, свързани с доставки на храни и […]