В Лайпциг се провежда 36-ият конгрес на хакерите

Темата е сигурността на компютърните системи.   

За да се осигури пълна защита на данните на потребителите, производители на чипове ще демонстрират последното поколение на продуктите си, които шифроват данните, така че дори фирмите-собственици на облаци за съхраняване на данни няма да имат достъп до тях. „Това е най-големият проблем пред сигурността ни в момента“, признават специалистите от Технически университет в Берлин.

Оказва се, че провайдърите на облаци за съхраняване на данни всъщност имат достъп до тях и биха могли да търгуват с тези данни, ако не се намери решение за заключването им.

Хакерите препоръчват в облаци да не се качват в чувствителни данни и важна информация, тъй като дори и последното поколение чипове не представлява стопроцентова защита .

Пирин Прес

Next Post

Зоран Заев: На 3 януари подавам оставка

сб дек. 28 , 2019
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви, че ще си подаде оставката на 3 януари, пише македонският „Фокус“. В отговор на въпрос дали изборите ще се проведат в договорения срок Заев изрази удовлетворение, че парламентът ще приеме всички закони, които трябва да влязат в сила на 1 януари и че няма […]