В община Белица ремонтират улици за 8 милиона лева

Община Белица ще асфалтира пътища за 8 милиона лева. Това става възможно, след като бе подписан договор в Държавен фонд „Земеделие“ по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

„Очаквам още тази седмица да подпиша договора от имета на нашата община. Ние сме с най-мого отпуснати средства от малките общини в България, което е заслуга на целия екип, който работи по този мащабен проект”, коментира кметът на Белица Радослав Ревански.

Парите ще се използват за асфалтиране на 9 километра от 12-километровото шосе от града до курорта Семково. Ремонт е планиран и на пътя от село Краище до село Лютово. Обновени ще бъдат улиците и в селата Горно Краище, Краище Дагоново и Бабяк, както и в общинския център Белица.

До няколко месеца трябва да стартира процедурата за избор на изпълнител. Предвижда се през пролетта на следващата година ремонтните дейности да стартират.

Пирин Прес

Next Post

Синтез от изкуства в третото издание на Културни вечери „Традиции и изкуства”

пн сеп. 4 , 2017
С демонстрация на изработване на сувенири от тъкани, декорация на топли шушони и извезване на българска бродерия, завърши третото издание на Културните вечери „Традиции и изкуства” в Банско. Мария Кушлева – пазителка на банските обичаи, демонстрира как да си сътворим у дома малко красота, съобразена с традициите в старите бански […]