В Пиринско стягат доброволци срещу мигрантите

Засега няма паника сред населението в пограничните райони на Пиринския край до границите с Македония и Гърция. Но хората са притеснени от случващото се с имигрантите, което става съвсем близо до нас, призна кметът на благоевградското село Логодаж, Пламен Червенков. Местните жители следят непрекъснато новините по телевизията, но към момента запазват спокойствие и не смятат да напуснат домовете си в селището, което е само на 10 километра от българо-македонската граница.

Младите мъже в населеното място пък са изразили готовност да станат доброволци, ако ситуацията се усложни, за да са полезни на военни и гранични полицаи в опазването на държавната ни граница.

Засега няма нищо официално, което да коментират кметовете на общини и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. „Няма никакви инструкции за съдействие от наша страна”, лаконичен бе губернаторът.

Нищо не знаят и градоначалниците на Сандански и Петрич – Кирил Котев и Димитър Бръчков, за предстоящи общи учения на Гранична полиция и Министерство на отбраната в района през почивните дни.

Нащрек обаче са всички гранични полицаи в региона. Всеки е на повикване и готов да прекъсне почивката или отпуската си, за да се притече на помощ на колегите си. В района на Кулата се прави проверка на терен, разкриха служители. Целта е да се начертае план при потенциална опасност и нахлуване на голям брой бежанци през границата в страната ни.

„В постоянна връзка сме с граничните полицаи в Македония и в Гърция. Следим ситуацията непрекъснато. Засега няма военни край граничната бразда. Но действията на имигрантите са непредвидими, готвим се за реакция, ако атакуват границата ни. Наши колеги от други райони на страната са в готовност да бъдат командировани насам, щом ситуацията се усложни и се появят бежанци”, разкриха гранични полицаи, които охраняват българо-македонската граница.

Пирин Прес

Next Post

В Благоевград приключи съдебна сага за 1 милион лева

сб мар. 12 , 2016
Административен съд-Благоевград сложи край на съдебната сага между държавата и наследниците на някогашния земевладелец Ибрахим Мутишев. Преди време роднини му осъдиха България в Страсбург за рекордното обезщетение от 1 106 000 лева. Причината – над 10 г. те не могли да влязат във владение на наследените 848 дка имоти в […]