В самолетите да се носят маски и да се спазва дистанция

Регулаторите на Европейския съюз призовават пътниците в самолетите да носят маски за лице, да следят за спазването на физическа дистанция и често да мият ръцете си. Това става ясно от нови насоки за пътуване със самолет в ерата на COVID-19, пишат от Bloomberg TV Bulgaria.

Авиокомпаниите и летищата ще трябва да предприемат значителни промени, се казва в съобщението от сряда на авиационните и здравните агенции на ЕС. Превозвачите и летищните оператори ще трябва да осигурят разстояние от 1,5 метра между пътниците, когато е възможно. Когато това е невъзможно, ще се прилагат допълнителни мерки като често миене на ръцете.

Съвместните насоки на Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз и на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията целят да определят новите правила за безопасно летене след световния срив на въздушния трафик, предизвикан от кризата с коронавирус.

Пирин Прес

Next Post

Гърция нападна Турция и за строителството на АЕЦ „Аккую“

пт май 22 , 2020
Министърът на външните работи на Гърция заяви, че строителството на атомната електроцентрала „Аккую“ в южната част на Турция е проблем за сигурността на по-широкия регион и се оплака, че Анкара не иска да обсъжда въпроса със своите съседи, пише Kathimerini. „Турция иска да построи атомна електроцентрала в Аккую. Не трябва […]