В САЩ подговят ваксина срещу коронавирусa

Пет големи американски фармацевтични компании се надяват до ноември да подготвят 150 милиона дози ваксина срещу новия коронавирус, предизвикал епидемия в Китай, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

Съобщението направи вчера по телевизия „Фокс нюз“ ръководителят на националния съвет по търговията при Белия дом Питър Наваро, пише dnes.bg.

„Пет крупни компании се занимават с толкова мащабен проект, какъвто беше Проектът „Манхатън“ (за създаване на ядрено оръжие). Надяваме се, че до ноември ще имаме 150 милиона дози“, съобщи Наваро.

Той изтъкна, че за реализиране на проекта ще са нужни колосални усилия, изследвания и разработки.
Наваро каза, че експериментално средство на фармацевтичната компания Гилиад (Gilead), наречено Ремдезивир (remdesivir) изглежда многообещаващо.

Вашингтон се надява клиничните изпитания и производство на ваксината да започнат от края на февруари до средата на март.

Пирин Прес

Next Post

Aктове за 700 млн. неплатени данъци на фирми на Васил Божков

сб февр. 15 , 2020
Четири акта за общо 700 млн. неплатени данъци е връчила новосформираната Държавна комисия по хазарта на фирмите на милиардера Васил Божков. Хазартният бос е обвинен в 11 престъпления, пише standartnews.com. Наказателни постановления са получили компаниите „Национална лотария“, 7777, „Еврофутбол“ и „Евробет“. Това на практика означава, че функционирането им е блокирано. […]