В събота съществена промяна на времето не се очаква

Ще бъде предимно слънчево и сутрешните температури ще паднат на места до минус 11 градуса, по-късно облачността ще се увеличи.

През деня температурите ще бъдат между 0 и 3 градуса. За София минималната температура ще бъде около минус 5 градуса, а дневната около 2 градуса над нулата.

Ще остане почти без валежи.

В планините облачността ще бъде значителна, на отделни места ще вали сняг. По най-високите места в планините вятърът ще е бурен.

Снежната покривка на връх Ботев е 69 сантиметра, на Черни връх – 74 см. На Боровец и Рожен снежната покривка е около 60 сантиметра.

В неделя сутринта също се очакват доста ниски температури – до около минус 10-минус 12 градуса. През деня ще се покачат до около 3-5 градуса над нулата. Валежи не се очакват.

От понеделник започва затопляне.

Пирин Прес

Next Post

Трети ден продължава издирването на баща и син в Стара Планина

сб февр. 8 , 2020
И тази сутрин продължава издирването на двамата изчезнали баща и син в подножието на връх Ботев. Спасителните отряди вече потеглиха към планината. Двамата са в неизвестност от сряда следобед. За последно е проведен телефонен разговор между сина и майка му, предава bTV. Техни близки разказаха, че двамата са имали подходящи […]