ГДБОП спря 15 сайта продаващи фалшиви стоки

Мащабна специализирана операция в град Варна срещу незаконна търговска дейност в Интернет е проведена на 7 февруари от служители от отдел „Киберпрестъпност“ -ГДБОП и колегите им от сектора във Варна.

 

Под ръководството и наблюдението на Районна прокуратура – Варна са предприети процесуално-следствени действия, в хода на които са иззети огромни количества стоки от защитени търговски марки.

С извършените претърсвания и изземвания на 5 адреса в гр. Варна антимафиотите са пресекли незаконна дейност на общо 15 сайта, разпространяващи фалшиви стоки на клиенти от България, Гърция и Румъния. Един от сайтовете имал регистрирани над 43 000 потребители, натрупал е 15 810 948 посещения и е реализирал повече от 25 000 продажби на парфюми.

Антимафиотите открили в двата склада на извършителите над 9500 мъжки и дамски парфюми на 30 водещи световни търговски марки, над 300 чифта маратонки, чанти, над 600 броя слънчеви очила, аксесоари.

На домашните адреси във Варна на двамата задържани за 24 часа жители на Ямбол  били намерени големи суми пари, както и самите компютърни конфигурации, от които са качвани обявите за продажба в администрираните от тях сайтове. Единият мъж е задържан в офиса на куриерска фирма в областния град в момент, в който се опитвал да изпрати поредните 117 пратки към клиентите си. У него са установени и част от телефоните за поръчка на няколко от 15-те сайта, както и печати на двете търговски дружества, използвани за престъпната дейност.

Сайтовете с атрактивно ниски и нереални цени обичайно или крадат средства от кредитните карти на потребителите или предоставят стоки с ниско качество, предупреждават от ГДБОП.

Пирин Прес

Next Post

Служители на ЧЕЗ, алпинисти и рафтъри провеждат в момента екстремна операция по подмяна на счупен електрически стълб

пн февр. 11 , 2019
Служители на ЧЕЗ, алпинисти и рафтъри провеждат в момента екстремна операция по подмяна на счупен от снежната буря преди десетина дни електрически стълб между Добринище и Гоце Делчев.   Стълбът е разположен на място, до което не може да стигне никакви техника и затова всички дейности се извършват на ръка. […]