Ген. Мутафчийски: Току-що ми съобщиха за още два нови случая

Кметът на Карнобат не е навредил на хората с пръскането, но няма смисъл от такава мярка. Това заяви в ефира на Нова тв шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, цитиран от Блиц.

„Има редица инициативи, които са много добри. Това е един от много добрите градоначалници, които отговорно са се заели със ситуацията“, каза той.

„Все още се намираме в дъното на кривата. Случаите ще започнат да нарастват. Още две положителни проби имаме в последния час – единият в Плевен, другият в Пирогов и то с тежко състояние“, заяви Мутафчийски.

„Почти идентичен е този случай с този на първата жертва. Мъжът  е 67-годишен, който с пристигането е интубиран, което е много неприятно“, каза той и добави, че сега е в реанимация.

 

зешевлфж

Пирин Прес

Next Post

Въвеждат полицейски час в Македония

пн мар. 23 , 2020
Правителството на Македония реши да наложи пълна забрана за движение от 21 до 6 часа . Премиерът Спасовски оправда решението с необходимостта да се защити нацията и да се предотврати разпространението на коронавируса, предава македонската редакция на Deutsche Welle, цитирана от Фокус. „Става въпрос за оцеляването на гражданите и икономическата система […]