ГЕРБ: Изплащането на „Цанков камък“ ще продължи стотици години

ГЕРБ внесе сигнал до главния прокурор за проверка на строителството и финансирането на „Цанков камък“.

„Това се случи във връзка с данни за реализирането и финансирането на проекта. Ние нямаме необходимата експертиза, за да преценим дали въвеждането в експлоатация на съоръжението ще се изплати и за колко години ще се случи това. Експерти твърдят, че изплащането му ще продължи стотици години„, обяви народният представител Десислава Атанасова.

„Последната седмица се разбра, че проектът е въведен в експлоатация и само няколко години след това се налага ремонт, тъй като може да се окаже, че е опасен за населението„, допълни тя. В тази връзка ГЕРБ счита, че е редно да се направи задълбочена проверка, за което разчита на главния прокурор и на експерти.

„Надяваме се по този начин цялото общество да разбере дали този проект, струващ над 1 милиард лева, е бил необходим на обществото и дали ще са нужни още средства за поддръжката му“, посочи Атанасова. Тя припомни, че по време на реализацията на проекта е управлявала тройната коалиция с министър на енергетиката Румен Овчаров, чийто заместник е била сегашният лидер на БСП Корнелия Нинова.

Пирин Прес

Next Post

Два храма един в друг в „Писаната църква” край Разлог

пн авг. 14 , 2017
Туристи посещават община Разлог заради археологическо откритие край града. Гостите с интерес разглеждат разкопките в „Писаната църква”. Там продължава работата на археолозите. Миналата година те намериха антични и средновековни монети, както и фрагменти от стъкло и керамика. На специалистите помагат ученици и безработни. При сондажното проучване на терена преди 9 […]