Гешев: Не може главният прокурор да бъде привикван с SMS-и в президентството

Не може главният прокурор да бъде привикван с есемеси от едно лице, вероятно същият Митко, на който вероятно президентът Радев, вероятно казва да смачка проверката на антикорупционната комисия по отношение на съпругата му. 

Така преди заседанието на ВСС главният прокурор Иван Гешев обясни защо не се е срещнал с държавния глава в понеделник, пише Канал 3.бг.

Митко е главният секретар на президента Димитър Стоянов. Той е наречен Митко от Радев в запис, публикван от прокуратурата, в които се говори как да не бъдат давани на КПКОНПИ документи по повод назначаването на Десислава Радева на два трудови договора.

Той отказа да коментира повече подробности и да разкрие какво е пишело в съобщението.

В началото на седмицата Иван Гешев отпрани искане до Конституционния съд за тълкуване на чл. 103 от конституцията, разпоредбата, която засяга имунитета на президента, а във вторник от ВКП съобщиха, че прокуратурата преустановява всякакви контакти с президентството, освен официалната писмена комуникация.

Пирин Прес

Next Post

Само две лекарства действат на грипния вирус

чт ян. 30 , 2020
За правилния подход към болестта, няма никакво значение какъв е грипният вирус, какъв е щамът, дали е свински, птичи или някакъв друг. Това е вирус. Този вирус се предава по въздушно-капков път. Този вирус поразява органите на дихателната система, пише nauka.offnews.bg. Тези три констатации са абсолютно достатъчни, за да се […]