Големият пожар в Рила планина, на територията на Национален парк „Рила”, вече е ограничен от всички страни

 170 огнеборци – пожарникари, доброволци, служители на Югозападното държавно предприятие и на парковете „Рила” и „Пирин”, продължават битката с огъня днес. В потушаването на пожара се включиха и два военни хеликоптера.

„През целия ден ще се гасят огнищата в периметъра на пожара. Със сигурност в следващите дни ще останат дежурни служители в района, за да следят за възникването на нови огнища и да предотвратят евентуално ново разрастване на пожара”, заяви Дамян Дамянов, директор на Югозападното държавно предприятие.

Засегнати са 500 декара високопланинска растителност от хвойна и клек и гора от смърч и бял бор над местността Вировете. Теренът е труднодостъпен и пламъците се потушават на ръка.

Пирин Прес

Next Post

Оспорван балотаж ще има за кметския пост в разложкото село Баня

вт окт. 29 , 2019
 В неделя една срещу друга ще се изправят Магда Първанова от ГЕРБ и досегашният управник Мария Юрганчева от „БСП за България”. На първия тур Първанова получи 45,10% от гласовете на избирателите, за нея своя вот дадоха 681 души. За Юрганчева пуснаха бюлетина 612 избиратели, което е 40,53%. Битката за курортното […]