Голям пожар избухна в Атина

30 коли на пожарната, над 70 огнеборци и пет хеликоптера се борят с голям горски пожар в близост до столицата на Гърция Атина.

Огънят е обхванал гората до крайбрежното селище Кинета между Атина и Коринт.

Извършена е евакуация на живеещите в близост до пожара хора. Димът от огъня е оцветил небето над голяма част от гръцката столица. Заснети от гръцка телевизия кадри, показват огън в дворове на къщи и жителите бягащи с коли и мотопеди.

Заради бедствието е затворена една от най-натоварените магистрали на Гърция. Облаците дим са с фронт от 6 км, което доведе до спиране на движението и на влаковете в района.

Основната причина за възникването на пожарите е горещата вълна, обхванала страната с температури до 41 градуса на места в централната част на страната.

Още преди дни властите предупредиха за повишен риск от пожари заради жегите – нещо обичайно за горещите и сухи лета в южната ни съседка.

„Пожарът е извън контрол. Призоваваме жителите да се отправят към Коринт, за да защитят себе си и децата си“, каза Ставрос Фотиу, зам.-кмет на Мегара.

Ахилеас Цуварас от командването на противопожарната служба заяви че „хората просто трябва да се махнат, да заключат домовете си и да тръгват, не може часове наред да стоят в този дим“.

Пирин Прес

Next Post

Община Банско продава три имота в бившия Завод за слаботокови релета в Баня със стартова цена от близо 25 лв./кв.м

пн юли 23 , 2018
Три имота с обща площ от 3273 кв.м продава на търг община Банско. Имотите са урегулирани и се намират в землището на село Баня, община Разлог, в двора на бившия Завод за слаботокови релета. Община Банско вече има изготвени пазарни оценки от независим оценител, които бяха гласувани и приети на […]