Грамота и пафти от кмета Апостолов за именита брежанка – юбилярка

Райна Гюрова отбеляза своите житейски 75 години, от които – на самодейната сцена – 60.

Двоен прекрасен юбилей спретна баба Райна, както всички я наричат в село Брежани за радост на всички свои близки и приятели.Тя носи в сърцето си песента и традициите на дедите, предава ги на младите, зарежда всички с необикновената си любов, сърцатост и енергична младост.

Райна Гюрова е силна и горда българка, сърцата, усмихната, с отношение към селото и към неговото бъдеще. Тя събра най- близките си хора, като специално за празника и дойдоха от чужбина нейните деца, внуци и правнуци. Пременена в национална носия, тя посрещаше всички с широка усмивка и нескрито щастие. Специални гости на празника бяха кметовете на община Симитли, селата Полето, Брежани и Мечкул.

Грамота за принос и утвърждаване, популяризиране и съхранение на фолклорното богатство на Пиринския край получи именитата брежанка от кмета Апостолов, а уникални пафти, подарък, също окичиха носията й. „Вие сте част от армията дейци на културата и изкуството, допринесли за съхранението на фолклорното богатство на Пиринския край!

Желая здраве и дълголетие! Благодаря за Вашата любов към песните, танците и обичаите. Запазете ентусиазма и духа си и го предайте на младото поколение!“, беше част от поздрава, поднесен от кмета. Щастието от вида на всички гости и усмихнатите деца около баба Райна не спираше.

Уникална торта под формата на носия поднесе внучката й Рени, а баба Райна духна свещичките заедно с правнуците си. С благодарност към всички гости, дошли на празника, се обърна тя, като пожела на тях да я надживеят и да живеят в разбирателство, здраве и много щастие.

Пирин Прес

Next Post

Община Благоевград организира поредна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата

нд мар. 25 , 2018
Ако имате живачни термометри, ампули и живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, негодни препарати за растителна защита, лекарства с изтекъл срок на годност и ни ви трябват. Община Благоевград организира поредна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата.    Тя ще бъде […]