Група българи от Гоце Делчев са на работно посещение в Барселона

От вчера 10 най-активни български и 10 македонски участници в „Мрежа за творческо предприемачество“ са на работно посещение и интензивно обучение в Барселона.

Целта е да почерпят опит от успешни практики в сферата на креативните индустрии и добият нови ценни знания и умения, които ще им бъдат полезни да развиват бизнес в творческия сектор и ще могат да споделят с останалите участници в мрежата впоследствие.

Барселона е известен център на креативността и изкуството, привличаща не само със забележителната архитектура и стил, тук нашите представители ще имат възможността да се запознаят отблизо с работата на артисти и креативни професионалисти, арт-фестивал, училища по дизайн, мултимедийни центрове и др.

„При нас е спокойно“, съобщиха участниците по повод протестите, които се организират от неделя, след проведения референдум в Каталуния. Работата на групата българи и македонци в Барселона ще продължи една седмица.Атмосфера в Барселона е предимно млади хора, веене на знамена и скандиране. Съветът е да не се навираме съвсем в центъра и по-далеч от полицията, уточниха от групата.

Пирин Прес

Next Post

В Банско представиха „Цветовете на времето”

чт окт. 5 , 2017
Спектакълът „Цветовете на времето”, подготвен от самодейните състави към Читалище „Никола Вапцаров” – гр. Банско, бе представен пред публиката в града. В навечерието на 105-та годишнина от Освобождението на пиринския град, при препълнен салон, красотата и самобитността на българската и банската носия, бяха демонстрирани от самодейци и доброволци. Извадени от […]