Гръцкият парламент гласува договора за името на Македония следващата седмица

Председателят на гръцкия парламент заяви в петък, че гласуването за ратификацията на договора за името между Атина и Скопие ще се състои в края на следващата седмица, предаде „Катимерини“.

На излизане от срещата на политическия секретариат на управляващата партия СИРИЗА, Вуцис съобщи, че процесът за ратификацията на т.нар. Преспански договор ще започне през следващите няколко дни на ниво комисии и ще кулминира с дебат и гласуване в парламента в края на следващата седмица.

Управляващата партия очаква да прокара подписаното през юни м.г. споразумение със Скопие с абсолютно мнозинство от най-малко 151 депутати от 300-местния парламент, но има само 145 народни представители след напускането на управляващата коалиция от малката националистическа партия, която се противопоставя на спогодбата.

Междувременно, за неделя е насрочен протест срещу договора./ БНТ

Пирин Прес

Next Post

Астероидът Апофис може да се сблъска със Земята през 2068 година

сб ян. 19 , 2019
Учени от Държавния университет в Санкт Петербург предупредиха, че съществува опасност откритият през 2004 година астероид Апофис да се сблъска със Земята през 2068 година, предаде РИА „Новости“. Специалистите отчитат, че на 13 април 2029 година небесното тяло ще премине само на 38 хиляди километра от нашата планета, пише novini.bg. Това […]