Гърция въвежда данъчни облекчения за младите семейства

Гърция въвежда данъчни облекчения за младите семейства от януари 2020 г. като мярка срещу справянето с демографската криза. В момента поради липса на деца в страната се затварят училища и детски градини, съобщи БНР.

„Демографският проблем е много по-тревожен от икономическата криза“, заявиха депутати в парламента при гласуване на мерките в помощ на млади семейства. Проучване в Гърция отчита, че раждаемостта е спаднала много рязко, а миграцията на младите поради безработица, отчита рекордни нива. Това са само част от причините довели до демографската криза, която заплашва да намали населението ан страната с 30%.

От януари следващата година влизат в сила първите мерки на правителството в помощ на младите семейства с деца. За всяко новородено дете семействата ще получават 2000 евро помощ, увеличава се и размерът на необлагаемия доход на родителите. Освен това се намалява ДДС-то за детските стоки и храни от 24 на 13%. Правителството обсъжда и законопроект за данъчни облекчения за фирми, които наемат на работа родители с малки деца.

Пирин Прес

Next Post

Бойлер уби млада жена в Бургаско

нд дек. 22 , 2019
Млада жена загина нелепо при битов инцидент в банята си. Трагедията се разиграла в петък в бургаското село Българово, предава Канал 3. 41-годишната М.Х. вземала обичайният си ежедневен душ, когато електрическият бойлер в банята гръмнал. Експлозията била чутовна, а стопанката загинала на място от взривната вълна, разказаха съседите ѝ, които […]