Гърция затегна условията за медицинска помощ за чужденци

Не е задължително, но ще ви спести средства, ако си носите европейската здравна карта в Гърция. Министерството на здравеопазването затегна условията за медицинска помощ за чужденците.

В същото време министерството на труда започва истинска война срещу недобросъвестни работодатели, които не осигуряват работниците. Най-чести са случаите при наемане на чужденци, предава БНР. Носете си европейските здравни карти, когато идвате в Гърция. Дано да не ви се наложи, но все пак човек трябва да помисли и за случаи, когато е необходима лекарска помощ.

По нареждане на министъра на здравеопазването Василис Кикиляс услугата в държавна болница за чужденците е платена, като сметката ще се изпраща на застрахователната агенция. Тази наредба е в сила от години, но често не се прилагаше, което доведе до дефицит на средства в държавните болнични заведения. „На никого няма да се откаже лекарска помощ“, подчерта министър Кикиляс, но без здравна осигуровка, която се доказва с карта, пациентите ще плащат на място след приключване на лечението.

От здравното министерство в Атина допълват, че при липса на здравна карта след като плати, пациентът ще получи всички необходими документи, за да възстанови средствата от здравната каса в страната си. Безплатна остава здравната услуга само за бежанци и мигранти, които пребивават легално в страната.

Пирин Прес

Next Post

Тази вечер Банско ще бъде Чикаго

сб авг. 24 , 2019
С най-голямо удоволствие ви представяме заглавието за третата и последна фестивална вечер от юбилейното издание на Банско Опера Фест 2019г. Мюзикълът от Боб Фос, който е режисьор на „Кабаре” и „Ах,този джаз”, идва в Банско в интерпретация на режисьора Борис Панкин и Маестро Страцимир Павлов. Сюжетът разказва за кабаретна актриса, […]