Гърция ограничава туристите на Санторини

Гръцкото правителство обмисля списък с мерки, предложени от Европейската банка за възстановяване и развитие за справяне с прекомерния туризъм на популярния остров Санторини, съобщава в. „Катимерини“.

Предложените мерки включват ограничаване на билетите в пиковите месеци за село Ия, което привлича хиляди туристи заради прочутите залези, както и ограничения на броя на пътниците от круизни кораби, допускани на острова.

Други предложения се отнасят за ограничаване на новото строителство с цел защита на околната среда и подобряване на управлението на отпадъците.

Правителството вече е обсъдило предложенията и се очаква премиерът Кириакос Мицотакис да огласи пакет от мерки до новия летен туристически сезон.

Бум от туристи през последните години превърна Санторини в единствената гръцка туристическа дестинация – пример на така наречения хипертуризъм, от който страдат европейски градове като Барселона, Венеция и Амстердам.

Пирин Прес

Next Post

Бонус отпуска дава фирма за отказ от цигари на работното място

вт ян. 14 , 2020
Служителите в британска агенция за подбор на кадри получават бонус от четири допълнителни почивни дни, ако не пушат на работа, предаде Би Би Си.   Базираната в Суиндън, Югозападна Англия, фирма KCJ Training and Employment Solutions иска да компенсира персонала, който не пуши, вместо да наказва тези, които правят това. […]