Гърция отваря границите си от 15 юни за туристи

Гръцкото министерство на туризма оповести днес списъка на страните, за туристите, от които страната отваря границите си, включително и с полети от летищата в Атина и Солун, съобщи АНА-МПА, цитирана от БТА. В списъка е и България.

Страните, от които Гърция ще приема туристи, са следните: Албания, Австралия, Австрия, България, Германия, Дания, Естония, Израел, Кипър, Китай, Латвия, Ливан, Литва, Малта, Нова Зеландия, Норвегия, Северна Македония, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Финландия, Черна гора, Чехия, Швейцария, Хърватия, Южна Корея, Япония.

Списъкът от 29 страни е изготвен след проучване на епидемиологичния профил на страните на произход на туристите.

„От посетителите от посочените страни ще бъдат взимани проби. За всички останали страни продължават да са в сила съществуващите разпоредби. Списъкът, който ще бъде разширен от 1 юли, ще бъде обявен своевременно. Във всеки случай епидемиологичният мониторинг и оценка ще бъдат непрекъснати“, се казва в съобщението на министерството.

Пирин Прес

Next Post

Кметът инж.Румен Томов посети села в община Благоевград във връзка с водоснабдителната система

пт май 29 , 2020
Кметът инж.Румен Томов и заместник-кметът по строителство инж.Евгени Терзиев, посетиха на 28 май, населени места от община Благоевград. Направената обиколка е във връзка с изградената водоснабдителната система в малките населени места. Посетени са 6 села, които са разположени по левия бряг на река Струма: село Бяло поле, село Рилци, село […]