Гърция се спасява! Пуска нашумялото лекарство за COVID-19

Пет тона от лекарството за борба с маларията хлорохин са били изпратени от Индия в Гърция.

Това става по договорка между двете правителства, пише greekreporter.com. Медикаментът е предназначен за оборудване на Националната здравна служба на Гърция. Употребата на хлорохин бе определена от Световната здравна организация като „обещаваща“ в борбата с коронавируса COVID-19.

„Хлорохинът е лекарство, което е тествано и ранните му резултати предполагат, че той може да има положителен ефект върху лечението на пациенти с коронавирусна инфекция“, заяви Димитрис Филипу, президент на Гръцката национална агенция по лекарствата или EOF.

Гръцката медицинска индустрия също е започнала производството си на хлорохин. Според Филипу, който даде изявление днес пред ERT1, лекарството ще бъде достъпно още утре, петък, като се започне с болниците на страната. Хлорохин, лекарство, което се използва предимно за профилактика и лечение на малария, е на пазара от 40-те години.

 

UNICONBG.COM

Пирин Прес

Вашият коментар

Next Post

Външно предупреждава: Консулските служби спират издаването на лични документи

чт мар. 26 , 2020
В консулските служби на България временно е преустановено извършването на неспешни услуги, каквато е издаването на нови или подновяването на лични документи, съобщиха от пресцентъра на МВнР. При необходимост от спешно прибиране в България всяка българска консулска служба е инструктирана да издава временен паспорт. Заради ситуацията с коронавируса са дадени […]